I'm out of my comfortzone - Reisverslag uit Sydney, Australië van Fabian Zand - WaarBenJij.nu I'm out of my comfortzone - Reisverslag uit Sydney, Australië van Fabian Zand - WaarBenJij.nu

I'm out of my comfortzone

Door: Fabian van 't Zand

Blijf op de hoogte en volg Fabian

06 November 2015 | Australië, Sydney

Goedemorgen mensen in Nederland! Hier is hij dan: de eerste blog vanuit Australia.

Na een lange reis van 22 uur achter de rug te hebben landde ik op dinsdagavond 22.00 Australische tijd in Sydney. In die 22 uur was het twee keer dag en nacht geworden, dus ik was enigszins dizzy. Op het vliegveld van Kuala Lumpur was ik al de vrouwentoilet ingelopen en ook in mijn hostel heb ik heerlijk op de vrouwenafdeling gedoucht (niemand had me door hoor). Daarna ben ik mijn bed ingedoken en viel ik als een roos in slaap.

De volgende ochtend toen ik wakker werd was het eerste wat ik dacht: en nu!? Er bleek een beachtour op het programma van het hostel te staan en dit leek mij wel een ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Na een Australisch telefoonnummer geregeld te hebben begon om 11.00 de beachtour. Samen met een Zweeds meisje (Clara, die ik tijdens het koffie drinken die ochtend ontmoet had) begon ik de beachtour. We namen de bus naar strand 1 en zijn vanaf daar 5 standen langs gelopen om uiteindelijk bij Bondi beach uit te komen. Aan het strand stond een harde wind en die waaide mijn jetlag beetje bij beetje weg. Heerlijk om hier zo te lopen met een Zweeds vrouwtje en net nadat we het over het Nederlands elftal hadden gehad sloot zich ook een Nederlands meisje (Eline) bij ons aan. Tijdens het lopen kwamen we op een gegeven moment kunstwerken tegen, waaronder een golf van barbiepoppen, een enorme hand die als boks gebald was en plantensproeiers waar water uit kwam. Dit maakte de tour nog leuker en net toen we de bus instapten om terug te gaan begon het te regenen.

Het weer valt tot nu toe erg tegen in Sydney. Vandaag heb ik voor het eerst de zon gevoeld, maar vanmiddag begon het weer als een gek te regenen. Het valt me wel op dat de Australiers zich hier niet zo druk om maken en de grootste lol hebben in deze hevige, tropische buien.

Enfin, 's avonds ben ik uitgeweest in de bar onder het hostel met Eline en Clara en hebben we al snel meer mensen ontmoet. De muziek viel wat tegen, dus op een gegeven moment ben ik maar naar bed gegaan.

De volgende ochtend heb ik samen met Ewoud (een Nederlandse jongen die ik de vorige avond ontmoet had) ontbeten. Hij is tot nu toe de enige die gevraagd heeft of ik op mannen val en dit vind ik aan de ene kant wel fijn omdat ik het toch nog best wel spannend vind om hier als homo rond te lopen. Je weet niet hoe andere nationaliteiten hierop reageren en ik heb het gevoel dat ik me soms moet inhouden, terwijl ik daar helemaal geen zin meer in heb. We besloten na het ontbijt zelf meer van de stad Sydney te ontdekken en zijn via een paar prachtige parken en een enorme botanische tuin naar het Opera house gelopen. Vlakbij het Opera house staat de Harbour bridge en na een paar mooie pica's genomen te hebben, hebben we twee pizza's besteld voor de lunch (gewoon omdat het kan). Na de lunch hebben we de veerpont genomen die ons langs het Opera house en onder de Harbour bridge door voer. Dit was een prachtige ervaring en daarna zijn we voldaan terug gelopen naar ons hostel. Ewoud is vandaag op surfkamp gegaan en komt maandag weer terug in Sydney. We hebben het plan om op maandag of dinsdag een dag naar de Blue Mountains, dat is een canyon, te gaan.

's Avonds ben ik opnieuw uitgeweest met Ewoud en een paar andere Nederlandse jongens, maar nu in een chique club in Sydney zelf! Het was een soort enorme villa met allerlei kamers en de dansvloer was in de openlucht! Er werd heerlijke muziek gedraaid, maar.... de jongens waarmee ik was hielden niet van dansen. Op een gegeven moment ben ik zelf maar wat gaan rondlopen en heb ik met andere bekenden van het hostel gedanst, waaronder een Duitse jongen waarvan ik denk dat hij homo is. Alleen weet hij dat zelf nog niet volgens mij... :P Met Ewoud had ik afgesproken dat hij me zou appen als hij weg ging en op een gegeven moment was het tijd om te gaan. De dansvloer was zo gezegd in de openlucht, maar de regen kwam weer met bakken uit de hemel zodat het een soort eeuwig durende regensdans werd. Daar ben je op een gegeven moment gewoon klaar mee.

Vandaag heb ik niet heel veel bijzonders gedaan. Ik heb een Australische bankrekening geopend en heb mijn medicare card aangevraagd voor als ik een dokter nodig heb.

Morgen spreek ik af met Tom (die ik ken uit Brussel) en ga ik voor het eerst naar een gaybar hier! Hier kijk ik enorm naar uit, want dan kan ik nog iets meer uit mijn plaat gaan.

Dit was hem dan: mijn eerste blog in Australia.

See you mate!

XX Fabian

• 06 November 2015 - 11:56

Manon Nijstad :

Leuk om je verhalen te lezen Fabian!! Fijn dat je goed bent aangekomen... Ik ga je zeker blijven volgen! Geniet van dit avontuur!! Liefs Manon

• 06 November 2015 - 12:25

Nina Nijland:

Geniet van je geweldige avontuur!!!

• 06 November 2015 - 14:56

Melissa Somsen:

Leukkkk Fab! Genieten! xxx

• 06 November 2015 - 16:04

Opa En Oma Kuiers:

Lieve Fabian,

Leuk, dat we je weer via je blog kunnen volgen, dat doen we met veel plezier.
    Verder wensen we je nog een hele mooie tijd toe in Australie en vooral veel genieten.

Groetjes opa en oma

• 06 November 2015 - 18:45

Ineke:

Leest weer lekker je verhalen, veel succes en plezier.

• 07 November 2015 - 21:26

Harma:

Geweldig Fabian, heerlijk om zo mee te genieten van jouw avonturen daar. Geweldig veel plezier en fijne tijd daar. Superrrrr