Travelheart is on! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Fabian Zand - WaarBenJij.nu Travelheart is on! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Fabian Zand - WaarBenJij.nu

Travelheart is on!

Door: Fabian van 't Zand

Blijf op de hoogte en volg Fabian

12 November 2015 | Australië, Sydney

Hoe val je in slaap?
Hoe begint je dag?
Open je je ogen met een traan of met een lach?
En kijk je om je heen?
En zie je dan de zon?
Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond?
En leef je voor geluk?
Of sterf je van verdriet?
En voelt dat als een keuze?
Of heb jij die keuze niet?
Het maakt niet echt iets uit.
Of dat de waarheid is of niet.
Het is hoe jij het ziet.

Laat voorop staan dat ik heel dankbaar ben dat ik deze reis mag maken. Dat ik: het geld heb om dit te ondernemen, het vertrouwen dat ik mezelf hier red en de enorme drang om dit te doen voordat ik uit huis ga of straks in een (hopelijk) heel leuke relatie terecht kom. Je hebt in mijn ogen wel degelijk keuzes in je leven, maar het is maar net of je de opties ziet en of je ze durft te pakken. De afgelopen jaren heb ik geleerd voor mezelf te kiezen. "'Ik'' staat veel meer centraal dan pak hem beet 4 jaar geleden. Ik ben van mening dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen, voor je anderen geluk, liefde, gezelligheid etc. kunt geven. Hoe zou je dat moeten doen als je niet tevreden bent met jezelf? Of als je zelf niet lekker in je vel zit? Uiteindelijk moet je dan toch echt eerst voor jezelf kiezen (ook al klinkt dit een beetje egoïstich). Wees trots op jezelf. Begin elke dag met nieuwe moed. En als dat niet lukt, werk dan aan jezelf. Je kunt jezelf trainen om positief te denken/leven. Maar het begint bij vertrouwen in jezelf hebben.

Zo genoeg filosofisch gelul. Het gaat heel goed hier in Sydney. De stad begint al echt vertrouwd te voelen en ik heb enorm veel zin om hier Oud&Nieuw te vieren. Dit ga ik samen met Ron en zijn vrienden doen en ik kan bij Ron blijven slapen. Daar ben ik blij mee, want alle hostels in Sydney zijn al bijna volgeboekt met Oud&Nieuw en zijn enorm duur rond die tijd. Bovendien moet je als je een hostel wilt boeken rond de feestdagen minimaal 7 nachten boeken. Je kunt dus niet alleen de nacht van Oud&Nieuw boeken.

Afgelopen dinsdag begon de dag al vroeg want de Blue Mountains stonden op het programma. Ik had aangegeven opgepikt te willen worden voor een hotel vlakbij mijn hostel, maar ..... er kwam geen bus van de organisatie waarmee ik geboekt had. Om 07.10 zou ik worden opgehaald, maar om 07.30 was er nog nergens een bus te bekennen. Inmiddels waren er al wel twee andere bussen langs geweest om mensen op te pikken en stond ik daar alleen met al mijn vrienden op een bus te wachten. Ik besloot de organisatie te bellen en zij zeiden dat de bus vertraging had door een ongeluk. Pffieeuw, dat luchtte wel op kan ik je vertellen.

Eenmaal in de bus hoorde ik achter mij alweer de Nederlandse taal uit twee monden komen. Twee mensen uit Den Haag (gezellugg) en geloof het of niet, de vrouw kwam uit dezelfde straat als waar Frank woont!

De eerste stop was bij een wildlife park waar koala's, kangoeroes, dingo's en andere dieren die je in Australië kunt zien in de natuur rondliepen. Het park inlopend sprongen er al een aantal kangeroes vrolijk om mij heen. Dit was echt enorm schetig. Ik ben met een koala op de foto gegaan en mocht hem zelfs even aaien (hij sliep alleen wel) en ook de kangeroes in het park waren erg tam en kon je aaien. Ik kreeg zelfs bijna een kus van een kangoeroe terwijl ik mijn camera aan een vrouw had gegeven voor een foto. Helaas drukte die vrouw net op een verkeerd knopje... De foto's plaats ik later, want mijn tablet is nog steeds aan het updaten. Ik ben vandaag bij een elektronische winkel geweest en zij zeiden dat ik hem helemaal opnieuw moest resetten.

Om 10.15 vertrokken we uit het wildlife park op weg naar de Blue Mountains. Deze bergen zijn niet zo hoog als de Alphen, maar zeker niet minder mooi. We kregen hier ruim drie en een half uur de tijd om rond te lopen en ik ben heerlijk alleen rond gaan struinen. Eerst heb ik de gele cabine (je kunt het vergelijken met een wintersport cabine, maar dan veeeeel groter) naar de overkant van de kloof genomen. Vanuit de cabine zag je een hele mooie, hoge waterval waar MENSEN bij zaten. Hier moet ik heen dacht ik! Het bleek best nog wel een tochtje naar beneden te zijn en onderweg heb ik onder andere een foto genomen van een witte kakatu die in een boom zat, een soort ekster die net een salamander had gevangen en natuurlijk het mooie uitzicht over de bergen, lovely. De paadjes vlakbij de waterval werden steeds natter en modderiger ik moest zelfs nog onder een omgevallen boom door kruipen, maar uiteindelijk kwam ik bij de waterval aan! Waaauw, super mooi! Alleen zaten er geen mensen meer bij. Wel stond er een hek om de watervallen heen. Ik heb niet lang getwijfeld of ik daar wel of niet overheen zou klimmen. Voor je tot 10 kon tellen stond ik naast de waterval. Een meisje dat achter mij liep heeft prachtige foto's gemaakt (maar deze kan ik dus niet plaatsen). Na de waterval ben ik weer omhoog geklommen en terug gelopen naar het centrum van de cabine's. Na een lekkere wrap gegeten te hebben, nam ik de blauwe cabine richting het tropisch regenwoud. Zo ontzettend vet om daar rond te lopen! Het is er heel benauwd, er groeien allemaal bomen door elkaar en hier heb ik mijn Go Pro camera voor het eerst gebruikt om een filmpje/vlog te maken. De tocht door het regenwoud was ongeveer 3 km en kwam uit bij een mijn. Hier bracht de stijlste trein ter wereld mij weer naar boven (leek op een soort achtbaan ritje).

Na de Blue Mountains stond er nog een boottocht op het programma en hier kwam ik een leuke Nederlandse dame tegen. Zij staat ook voor de klas en is 3 maanden met onbetaald verlof nadat ze haar master SEN had afgerond. Het klikte meteen gezellig en na de boottocht zijn we in hartje Sydney uiteten geweest bij een Duits restaurant. Na het eten hebben we nog een drankje gedaan en de Harbour Bridge en het Opera House by night gezien. Al met al een heel mooie dag gehad!

Woensdag heb ik met Ron gebruncht. Hij heeft een heel drukke week op het werk en wilde eigenlijk pas komende woensdag afspreken. Maar hij heeft voor mij op dinsdag extra hard gewerkt, zodat hij met mij kon afspreken. Het voelt echt super goed... Maar ik wil nu niet super verliefd worden (ik doe net of ik het kan tegenhouden), omdat ik net in Australië ben en (eerst) nog veel meer wil zien. Ik zie wel hoe het verder loopt. Na de meeting heb ik nog heerlijk in de botanische tuin gezeten en even geshopt in het centrum.

Vandaag heb ik de tickets voor Adele gekocht! Alleen bleek het niet de echte Adele te zijn die naar het Opera House komt, maar een look a like. Ze moet wel heel goed zijn, dus ik ben benieuwd. Hier ga ik samen met Tom en Jorge heen, die ik van een weekend Brussel ken.

Ik ben nu net terug van een drankje samen met Veronic (die ik ontmoet heb tijdens de boottocht). Morgen ga ik naar een plaatsje boven Sydney om opnieuw te surfen, maar dan een weekend lang! Ik krijg vier keer twee uur surfles in de natuur. Ze schreven op de website dat je er ook heel veel dieren kunt spotten (o.a. dolfijnen), dus ik ben heel benieuwd! Gister heb ik ook mijn ticket naar Christchurch geboekt (Nieuw-Zeeland). Op 11 januari 2016 ga ik die kant op! Wanneer ik terug ga naar Australië zie ik nog wel. Ik heb een enkel ticket geboekt.

Dit was hem weer voor nu!

See you soon.

Liefs Fabian

Oja, vraag je je nog af waar ik de eerste regels van dit blog vandaan heb?

Het nummer is van onze Marco! (Borsato) genaamd "mooi". Zeker even luisteren, want het is de moeite waard!