Yesterday/ today, city trip!
Door: fabianfappo
Blijf op de hoogte en volg Fabian
11 September 2010 | Portugal, Lissabon
De derde les hebben we onder andere typisch Portugese muziek geluisterd. Klik op onderstaande link om het nummer 'Uma casa Portuguesa' te luisteren. De titel van het liedje betekent: ''een huis in Portugal''.
Na het liedje een aantal keer gehoord te hebben moesten we zeggen welke woorden we herkenden. We moesten ook ieder een stukje van de tekst voorlezen vanaf een powerpoint. Super leuk! :D Wat minder leuk is, is dat we ook huiswerk op gekregen hebben (dus ik moet wel wat doen pa).
's Middags met de Belgische guys en Caroline (foto's staan onder het vorige reisverslag) wezen zwemmen @ the sea. Er waren er geweldig grote golven! Zelfs groter dan in Bulgarije (ja matties:P). Toen we na een poos gezwommen te hebben op onze handdoeken lagen kwamen er een paar Portugese jongens naar ons toe om te vragen of we zin hadden in een potje voetbal. Natuurlijk hadden we dat en dus speelden we een partijtje (5-4 voor de Portugezen). Na het partijtje vroeg ik of ze wat voetbalclubs in de buurt kenden. Ze gaven een aantal plaatsen aan op de kaart waar we (Maaikel wil hier ook voetballen) wel zouden kunnen voetballen, maar ze zeiden ook dat Benfica en Sporting Lissabon misschien iets te hoog gegrepen waren qua niveau. Volgende week gaan we op zoek naar een club omdat we de vaste roosters van de colleges nog niet hebben.
Oja pa, er waren ook heel veel vissers op de pier! Dus als je nog plannen hebt om hier langs te komen kunnen we samen mooi een hengeltje uitgooien.
Today:
City trip gehad, georganiseerd door de Erasmus. Hier ga ik niet teveel woorden aan vuil maken omdat ik prachtige foto's onder dit reisverslag plaats. De city trip duurde van 11.00- 18.00 en we hebben verschillende kastelen/ bouwwerken langs de Taag (rivier) bezocht. We konden overal gratis naar binnen omdat we een Erasmus pas hadden. Vanavond voor de verandering maar weer eens uit! Morgen met een grote groep naar het strand en 's avonds huiswerk maken..
living my life @ Lisboa
11 September 2010 - 22:26
Ma:
Boa noite zoonlief,
Leuk dat je weer een berichtje geplaatst hebt.
Is Caroline je Braziliaanse buurvrouw? Zien die andere buurvrouwen er ook zo leuk uit?
Zijn de cafeetjes/terrasjes/discotheken nog een beetje in de buurt?
"Fijn" dat je ook nog wat lição de casa krijgt, al gun ik je je pleziertjes van harte. Heerlijk, hè, dat je de eerste weken maar tot 13.00 les hebt.
Erasmus doet wel zijn best om jullie je thuis te laten voelen. Hebben ze nog meer leuke dingen voor jullie op het programma staan?
Genieten maar!!!!!!!!!
Saudações, ma
12 September 2010 - 07:06
Nina:
Hey Fabian,
Leuk om alles te lezen wat je daar beleeft. Fijn dat je nu ook een mooie lerares hebt, ben je daar vast aan gewend voor februari:) Maar vooral veel genieten!
Ook de groetjes van roelof.
Liefs Nina -
12 September 2010 - 13:04
Alice:
Hey Fabian,
Dat is echt genieten geblazen!!! Het mooiste van alles is dat je er heel veel van leert en het toch het zo super naar je zin hebt. Het weer is er duidelijk beter dan hier :-)
Veel plezier verder en ik volg je belevenissen graag mee op de pc.
x Alice