De vier musketiers
Door: fabianfappo
Blijf op de hoogte en volg Fabian
15 Oktober 2010 | Portugal, Lissabon
Op woensdagavond zijn we met zijn vijven uit eten geweest in Bairro Alto. Ik had van tevoren een restaurantje gereserveerd dat vlak bij het beroemdste café van Lissabon ligt. Het eten was goed te doen en na het eten hebben we nog een Italiaans ijsje gehaald in Baixa. Vervolgens waren de vier musketiers te vermoeid om nog een stap te verzetten en zijn we maar richting huis gegaan. De volgende dag spraken we om 10.00 af om naar Cascais te gaan.
Cascais: vissersdorpje dat ongeveer 25 km buiten Lissabon ligt, er wonen vooral rijke mensen en zelfs mensen uit het grote Amerika kopen er hun tweede huis, te bereiken via de metro en trein. Reistijd: 45 minuten.
In Cascais hebben we vooral veel gelopen. We hebben van alles en nog wat gezien: prachtige villa's, typisch Portugese huizen met bijbehorende tegeltjes, de haven met dikke/ dure boten, de vuurtoren, rotsen/ rotskloven en winkeltjes. Na onze wandeling nog een uur op een klein met rotsen omringd strand gezond.
In de avond zijn we met de veerboot naar de overkant van de Taag gevaren. Het was een mooie tocht omdat we Lissabon in al zijn charme konden zien bij avond. De reistijd naar de overkant werd uiteindelijk in totaal bijna 2 uur omdat we eerst naar het verkeerde bootstation waren gereisd. Eenmaal aan de andere kant konden we maar geen restaurant vinden, terwijl onze beste Harma aan een man had gevraagd welke kant we op moesten. Blijkbaar was dat niet de goede kant. Om 23.15 hadden we eindelijk ons diner voor ons en begonnen we uitgehongerd aan ons avondmaal. Na het eten wilden we nog naar het enorme verlichte standbeeld van Jezus gaan, maar ook dit werd geen succes. Toen we op de helft van onze tocht langs de (niet verlichte) kade van de Taag waren gelopen bleek het beeld van Jezus niet dichterbij te komen en besloten we om te keren... Jezus bleef die avond onbereikbaar voor ons. Weer terug aan de andere kant van de rivier namen Ineke, Harma, Henny en mams de laatste (we waren dus net op tijd) metro naar het hotel en ben ik nog wezen stappen met Mickael en Wouter.
Vandaag om 14.30 afgesproken op het grote kerkhof van Lissabon om met tram 28 een rondrit door de stad te maken. De laatste halte zijn we uitgestapt om het kasteel van São Jorge te bezoeken. Dit kasteel staat op één van de vele heuvels die Lissabon rijk is en geeft een amazing view over de stad en de Taag.
Nu net terug uit Restauradores (centrum Lissabon) waar we gedineerd hebben. Vanavond neem ik mijn tantes en moeder mee naar Lux. Één van de mooiste discotheken van de stad. Henny ziet het al helemaal zitten. Er is een dakterras waar je lekker kan loungen met een drankje dus dat komt wel goed. Ook ben ik wel enigszins benieuwd naar de dansmoves van de familie Kuiers.
Morgen gaan we naar het sprookjesachtige Sintra! De foto's komen wat later online want mijn camera zit nog bij mijn moettie in de tas.
Liefs Ineke, Henny, Harma, Janny en Fabian
15 Oktober 2010 - 21:58
Birgit:
Hey Happy family!! Wat enorm grappig dit! Hopelijk krijg je het niet al te zwaar met de zusjes! Bij mijn feestje; Karaoke Party gingen ze behoorlijk los en ik ben benieuwd wat ze alllemaal in Lissabo gaan uitvreten ;) Gezellig dat jullie allemaal gezamelijke activiteiten doen! Ben benieuwd naar de foto's van de blondies;) Geef mammie een dikke kus van mij! Genietze en groetjes aan de tantes! Dikke kus mij! -
15 Oktober 2010 - 22:02
Michelle:
Zo te lezen heb jij het helemaal super! En dan ook nog gezellig met de NL'ers delen.. Tja, die hebben nu een leuk vakantie adresje! hihi..
xx Michelle