Time flies - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Fabian Zand - WaarBenJij.nu Time flies - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Fabian Zand - WaarBenJij.nu

Time flies

Door: fabianfappo

Blijf op de hoogte en volg Fabian

13 November 2010 | Portugal, Lissabon

Ik weet het nu helemaal zeker: er heerst een vloek op mijn maar niet komende surfcarrière! Afgelopen zondag weer niet gesurft omdat Michael en Wouter niet konden, bleh.:( Ik heb deze week nog even met de surfschool gebeld om een les in te plannen op zondag 28 november. Dit duurt nog even en ik hoop dat dit niet om één of andere reden afgelast wordt.

Terwijl bij jullie Sinterklaas weer in het land is zijn ze hier in Lissabon al lang bezig met het andere decemberfeest: Kerst. Elke dag ontdek ik weer nieuwe straten met lichtjes die er de dag ervoor nog niet hingen. Ook kun je overal al weer kerstballen, kerststollen en chocolade Kerstmannen kopen. Het winkelcentrum in Colombo is nu helemaal betoverend. Precies midden in het winkelcentrum staat een gigantische kerstboom met daaromheen allerlei huisjes met activiteiten voor kinderen. Er lopen ook echte Kerstmannen rond en je voelt je weer helemaal kind als je daar bent. De rest van het winkelcentrum is ook al ingericht voor Kerst en er heerst een geweldige sfeer.

Deze week voor de rest heel veel gestudeerd in mijn Nederlandse studieboeken die ik heb meegenomen. Het is heerlijk om me eindelijk (echt) te kunnen verdiepen in de pedagogiek van kinderen. Daar ben ik de afgelopen drie jaar op theoretisch gebied nauwelijks aan toegekomen en op school werd alles wat met pedagogiek te maken had ook wat oppervlakkig behandeld (hopelijk leest mijn pedagogiek lerares dit niet).

Met de Portugese cultuur klas zijn we op woensdag naar ‘’Museu da cidade’’ (museum van de stad) geweest. Lissabon is in vroegere tijden door heel wat verschillende volken beïnvloed. In chronologische volgorde door: de Romeinen, de Germanen, de Arabieren en de Fransen. Tussendoor is Lissabon ook nog meerdere malen bezeten door het Christelijk geloof. Volgens de gids die ons rondleidde in het museum en veel over de geschiedenis van de stad vertelde accepteren daarom de meeste Lissabonners ook iedere godsdienst en staan ze open voor iedereen die Lissabon bezoekt.

Tijdens drama op maandag hadden we bezoek van een man die handpoppen in alle soorten en maten tentoon stelde. Ik was natuurlijk op slag verliefd op de handpoppen en vroeg de man of ik er één kon kopen. Helaas kon dat niet, maar de dramaleraar wist wel een winkel in Lissabon te vinden waar je handpoppen kan kopen. Nu ga ik binnenkort een keer samen met de leraar in zijn auto heen om een handpop/ marionet te kopen! Deze kan ik dan mooi gebruiken tijdens drama bij kleuters of misschien zelfs wel in mijn eindstage.

Vandaag was het dan zover: de strijd om de Erasmuscup barstte los! Alleen de teams waartegen wij moesten voetballen hadden allemaal voetballers. Ons team bestond uit twee voetballers en vier niet voetballers. Je raadt het dus al: alle wedstrijden gingen verloren. Maar het was super gezellig en je kon het een beetje vergelijken met een Eurosportring toernooi.

Volgende week woensdag ga ik naar Portugal-Spanje in het stadion van Benfica! En op donderdag in de namiddag naar de première van Harry Potter and the deathly hallows. Kortom, er breekt weer een mooie week aan!

Tot slot nog even mijn adres hier in Portugal. Voor degene die in december nog iets willen sturen.

Rua Dona Estefania no. 15
1150-120 Lissabon

Lots of love,

Fabian

• 14 November 2010 - 10:33

Harma En Rob:

Zijn Christenen een volk dan, dit is nieuw voor ons? Volgens mij zijn/waren er onder al die volken die je eerder noemde wel Christenen te vinden. Leer je geschiedenis jongen!
    En je hoeft je geen kind te voelen, want dat ben je nog als je in echte Kerstmannen gelooft.

En uhh surf's up he!

Groetjes van een belerende, bijna
    meester, Rob en zijn onderwijsassistente Harma.

• 14 November 2010 - 13:29

Fabian Van 't Zand:

Ik bedoelde natuurlijk dat Lissabon ook beïnvloed is door het Christendom als geloof.

Daar moet je wel bijna meester voor zijn om dat te begrijpen!

Groetjes bijna meester II

• 16 November 2010 - 09:34

Wilfred Van Eisden:

hallo Fabian,
    wat een belevenissen! Volgens mij zit je in dezelfde flat als Rose indertijd. Is de lift nog steeds zo gammel?

Wilfred van Eisden