Porto - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Fabian Zand - WaarBenJij.nu Porto - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Fabian Zand - WaarBenJij.nu

Porto

Door: fabianfappo

Blijf op de hoogte en volg Fabian

25 Oktober 2010 | Portugal, Lissabon

Boa noite,

Ik heb gehoord dat de vorst zijn intrede heeft gedaan in Nederland en dat het weer ook niet om over naar huis te schrijven is. Hier in Lissabon heb ik alles onder controle en stelt het weer de zomer zich naar mijn idee nog steeds uit. Ik geniet hier nog iedere dag van het weer: 20 graden, met een heerlijk najaarszonnetje. Wel beginnen de bladeren los te laten van de bomen en begin ik echt verliefd te worden op Lisboa. Het voelt steeds meer als mijn stad en de taal krijg ik ook steeds beter onder de knie.

De Porto trip was wederom een bijzondere ervaring. Het was een ietwat meer cultureel uitstapje dan de Algarve, maar daarom niet minder mooi. We hebben wijnkelders bezocht waar de echte Portwijn gemaakt wordt, een prachtige boottocht gemaakt over de Douro (rivier die dwars door Porto stroomt) en Fatimá (bedevaartsoord) bezocht. Ook hebben we de Portwijn goed uitgeprobeerd voor het uitgaan en dat beviel prima. De feestjes (vooral de muziek) vielen in vergelijking met de rest van de trip een beetje tegen. Maar daarentegen heb ik wel weer heel veel nieuwe, leuke mensen ontmoet! Het begint zo langzamerhand één grote familie te worden en dat voelt goed. De studenten komen overal vandaan en als ik straks (met alle mooie herinneringen) terugkeer naar Nederland heb ik overal connecties.

Deze vrijdag ga ik met Manon en Chanel naar de Algarve! We gaan met de auto van Manon heen en op maandag gaan we met de trein terug. Manon (24 jaar) en Chanel (17 jaar) zijn kinderen van kennissen van mijn ouders: Elly en Orlando. Het belooft een mooi weekend te worden en ik zou graag met Orlando meegaan om te jagen en te vissen (het liefst op geep).

Op school start ik deze week met mijn tweede language course Portugees! Ik hoop dat ik na deze cursus de taal zo machtig ben dat ik in hele zinnen kan praten. Veelal gebruik ik nu nog losse woorden om duidelijk te maken wat ik wil. Maar goed, alles op zijn tijd.

Tot slot: bekijk de foto's van de Porto trip nog even en het filmpje van de Fado muziek in het restaurantje waar ik met mijn moeder en tantes gegeten heb!

Liefs uit het prachtige land Portugal! (L)

Fappo

• 22 November 2010 - 15:56

Christa:

Nog even en ik ren naar Lisboa.. :) Wat klinkt dit allemaal goed zeg! Vooral ook dat eerste deel haha.. Die 20 graden spreekt me erg veel aan... :p Is dat nu nog zo? zou jammer zijn als je dat moet missen, maar mogelijk is zelfs dan Lisboa een paradijsje. ;)
    Ik heb even een losgelopen gedachte en ga die ff met je delen, mogelijk breng ik je op een goed idee, wat voor mij positief kan uitvallen, haha.
    Jij hebt het daar zo naar je zin, en hebt de taal binnenkort vast enorm onder de knie, gaat daar wonen, en Christa ga jij dan ff een enorme rondleiding geven over alle dingen die je hebt meegemaakt en nog gaat meemaken! Nou... Ik zeg: doen! Haha..

Nee, echt enorm leuk dit te lezen joh.. jaloeeeers! :d

Liefs