Een weekend Algarve
Door: fabianfappo
Blijf op de hoogte en volg Fabian
20 September 2010 | Portugal, Lissabon
Lig nu lekker nagenietend op mijn bed en dacht: ''laat ik eens weer een berichtje plaatsen op mijn site.''
Het begon allemaal op vrijdag om 10.00 's ochtends. We verzamelden bij een centraal punt in de stad en nadat de 280 (!) man van Erasmus gearriveerd waren gingen we op weg naar de Algarve. Samen met de Belgische jongens Maaikel en Wouter zat ik in bus 1 (in totaal reden er drie bussen mee). Na een prachtige tocht over de Taag en door het binnenland van Portugal maakten we een stop in het oude gedeelte van de stad Évora. Er waren daar onder andere ruïnes te zien van een Romeinse tempel. Na wat rond gelopen te hebben als Japanse toeristen zijn we naar een afgelegen restaurantje gegaan om een pizza te eten. Het was bloedheet en enige verkoeling in de vorm van een pintje was zeer welkom.
Zoals je hebt kunnen lezen, ga ik veel met onze zuiderburen om en neem ik ook de nodige woorden over die zij gebruiken. In de toekomst zal bij een toneelvoorstelling een rol als Belg dus niet misstaan. Het hele weekend zijn Maaikel, Wouter en ik met een groep van van in totaal dertien Belgen en één Nederlander (rara wie is dat) opgetrokken. Natuurlijk hebben we ook nog zat andere mensen ontmoet, waaronder Hollanders, maar die waren meestal niet zo plezant als de Belgen.
Allé, laat ik verder gaan waar ik was gebleven. Na het stadje Évora bezocht te hebben vervolgden wij onze reis naar het zuiden, eindbestemming Lagos. De landvlaktes veranderden in rap tempo van redelijk groen naar bruin en dor en de typische huizen van de Algarve (witte betonnen muren met oranje daken) werden zichtbaar. Het kwik steeg met zo'n 10 graden Celsius en eenmaal aangekomen bij het appartementencomplex kwamen we op een zeer luxe kamer terecht. We hadden een kamer voor vier personen (Maaikel, Wouter, David en ik) en binnen de kortste keren hadden we onszelf buiten gesloten van onze kamer. De sleutel lag nog op tafel en wij stonden buiten, redelijk hilarisch als je de hele dag hebt gereisd..
's Avonds de eerste (pool) party van het weekend gehad. We konden erg gevarieerd eten en konden zoveel opscheppen als we zelf wilden. Na het eten een feestje gebouwd naast (en in) het zwembad.
De volgende dag eerst heerlijk onze roes uitgeslapen om vervolgens verder te luieren op het strand. Ook nog actief gevoetbald en gezwommen en de dag was alweer voorbij. In de avond met alle 280 man gegeten bij een restaurantje in het centrum en daarna een geniale avond beleefd in de discotheek. Er werd super strakke muziek gedraaid en iedereen ging LOS! Rond 05.00 maar eens het bed opgezocht.
Vandaag nog naar het zuidelijkste puntje van Portugal geweest (Sagres). Er waren hele mooie rotsen en veel vissers te zien. Daarna vanaf Sagres naar Lisboa gereden. Zo rumoerig de bus op de heenweg was, zo stil was het nu in de bus. Iedereen was kapot maar het was zeer zeker de moeite waard.
Het geeft zo'n erorme kick als je met 280 man aan het feesten bent!! Veel leuke mensen leren kennen dit weekend en vooral heel veel gelachen.
Morgen begint de introductieweek van mijn school en begin ik aan mijn derde week hier in Lisboa. Wat gaat de tijd toch snel..
Ik zie dat het inmiddels middernacht is geweest en het wordt hoog tijd om naar dromenland te gaan. De meeste dromen zijn bedrog, maar wat ik hier mee maak is toch echt de werkelijkheid.
Adeus en boa noite Fabian
20 September 2010 - 13:17
Jake:
Eh je word toch geen belg ?? -
20 September 2010 - 15:11
Fabian Van 't Zand:
Haha, natuurlijk niet Jake:P
Maar de meeste Nederlanders die ik hier ontmoet heb tot nu toe zijn redelijk arrogant..
En de Belgen zijn tot nu toe allemaal chille gasten dus vandaar.
Later! -
20 September 2010 - 18:32
Harry:
Klinkt allemaal goed hoor.Lijkt mij ook wel wat,maar zal wel te oud zijn denk ik. misschien in mijn volgende leven.
Groetjes Kuiers clan