Dag 1: big city
Door: fabianfappo
Blijf op de hoogte en volg Fabian
07 September 2010 | Portugal, Lissabon
Mijn eerste dagje Lissabon is me goed bevallen. Vanochtend ben ik om 08.30 opgestaan om eens op zoek te gaan naar mijn universiteit. Ik wist niet precies waar het lag, maar na wat speurwerk op internet ben ik er achter gekomen hoe ik moest reizen. Het heeft me wel een tijdje geduurd dat uit te zoeken, en ook een klein beetje stres, maar toen kon ik ook zonder omkijken op pad. Of dat dacht ik op dat moment..
Het eerste deel van de reis (met de metro) verliep vlekkeloos. Maar eenmaal aangekomen op het metrostation waar ik uit moest stappen begon het rondlopen..
Het was wel mooi dat ik uitstapte bij het grootste winkelcentrum van Europe (ja Marjon) en vlak voor het stadion van Benfica. Wist ik dat ook weer.
Het kaartje was niet gedetailleerd genoeg om de precieze plaats van de universiteit te zien. Maar na 1.5 uur rondlopen en rondvragen is het me toch gelukt om hem te vinden!! Wat was ik opgelucht.. Het was eigenlijk ook wel spannend om zo rond te dwalen..
Carla was 'very nice' en we hebben wat lopende zaken besproken. Zo kan ik een pas krijgen voor 15,- euro zodat ik een maand lang gratis kan reizen met het O.V.
Nadat de zaken geregeld waren ben ik met de trein nog even langs een toeristiche winkel gegaan om wat informatie in te winnen over Lisboa.
Eenmaal in het appartement aangekomen heb ik eerst eens lekker wat gegeten en gelezen over Lisboa. Daarna ben ik naar de supermarkt geweest met de buurvrouw om avond eten te kopen.
En zometeen begint mijn eerste STAPAVOND. We gaan met de hele verdieping naar de Erasmus party!!!
Zinin, maar wel op tijd naar huis want morgen om 09.30 begint de language course Portuguese :D
Tot slot, ik heb vandaag ontdekt wat voor een wereldstad Lisboa is en ik zou iedereen willen vragen hier te komen. It's very nice.
Lieve groet Fabje/ Fappo/ Fabian van 't Zand
08 September 2010 - 15:18
Niek:
heey heb jij het nederlands elftal wel kunnen volgen dat vroeg ik me af nou ja zo mooi was het niet allen de eerste 20 min toen was het al 2 - 1 en voor de rest alleen maar finland aan de bal.
maar jah ik zou ook wel een wekkje portugal willen 6 maanden ja dan zou ik mijn fam wel missen ha.maar is het wel mooi en leuk daar want dat is ook belangrijk.nou nog veel plezier nog he doei doei -
08 September 2010 - 15:26
Fabian Van 't Zand:
Hee Niek!
Wat leuk dat je een berichtje hebt geplaatst. :D
Het was toch wel 2-1 voor Nederland neem ik aan?
En heeft je moeder de foto's van de picknick gehad?
Gr. Fabian -
08 September 2010 - 21:06
Marjolein Overbeek:
Hee Fabian,
Stoer hoor, dat je daar zomaar in je eentje in het buitenland zit!!!
Ik doe het je niet na ;)!
Geniet er maar lekker van :)!
Ik blijf je berichtjes wel lezen :)
Liefss Marjolein -
09 September 2010 - 15:58
Jake:
Hahaha jongge, je red je daar wel zie ik wel weer!
succes